İzmir otoyolu projesinde çalışmalar devam ediyor 11.01.2016
 
 
PROJE HAKKINDA
 
 

İstanbul'dan İzmir'e seyahati 9 saatten 3,5 saate indirecek Gebze İzmir otoyoluyla ulaşımdan turizme kadar değişim söz konusu olacak.

 

Toplamda 433 kilometre uzunluğundaki İzmir otoyolu projesinin büyüklüğü 10 milyar dolar. 2009 yılında ihaleye çıkan İzmir otoyolu yap işlet devret modeli ile inşa ediliyor. Köprünün temel atma töreni 29 Ekim 2010 tarihinde gerçekleştirildi.

 
İZMİR OTOYOLUNUN GÜZERGAHI
7
 

Projenin başlangıç noktası Gebze olup, yapılacak otoyol Dilovası ile Hersek Burnu arasında yer alan İzmit Körfezi’ni uzunluğu yaklaşık 3 kilometre olan Asma Köprü ve her iki taraftaki viyadükler ile geçerek Orhangazi ve Gemlik yakınlarından devam edip Ovaakça kavşağı ile Bursa Çevre yoluna bağlanıyor.

 
 

Proje tamamlandığında, proje bünyesindeki İzmit Körfez Geçişi Asma Köprüsü, dünyanın sayılı büyüklükteki asma köprülerinden biri olacak.

 

Yeni yapılacak otoyol, mevcut Bursa çevre yolundan sonra (Bursa – Karacabey) Ayrımı kavşağından yeniden başlayarak Susurluk’un kuzeyinden geçerek Balıkesir’e ulaşacak.

 

Devamında Balıkesir’in batısından güneye yönelen otoyol Savaştepe, Soma, Kırkağaç ilçelerinin yakınlarından geçerek Turgutlu yakınlarında batıya yönelmekte, İzmir – Uşak devlet yoluna paralel olarak ilerlemekte ve nihayetinde İzmir Çevreyolu üzerindeki Anadolu Lisesi Kavşağına bağlanıyor.

 

NERESİ KAÇ DAKİKAYA İNECEK?

 
 

Ulaşım alternatiflerine göre körfezi geçiş süreleri değerlendirildiğinde; Körfezi otomobil ile mevcut yolu kullanarak geçmek 1 saat 20 dakika, feribot ile geçiş 45~60 dakika iken; planlanan körfez geçişi (12 kilometre) ile 6 dakikaya düşecek.

 
 

Halen İstanbul’dan 2,5-3 saat olan Bursa ulaşımı 1 saate, İstanbul’dan 8-10 saat olan İzmir ulaşımı 3,5-4 saate ve Eskişehir ulaşımı 2-2,5 saate inecek.

 
 

DEĞERLENECEK BÖLGELER

 
 

Güzergah üzerinde yer alan Balıkesir ve Manisa’nın, İstanbul ve Bursa çevresindeki bölge kapasitesinin üzerine çıkmış olan sanayi yatırımlarının yeni çekim alanı olması bekleniyor.

 
 

Güzergah üzerinde yer alan Manisa ve Balıkesir ili ile güzergah çevresinde yer alan Eskişehir–Bozüyük–Bilecik bölgesinin gelişmekte olan sanayileşmesine ilave katkı sağlayacak olan proje, bu bölgede yeni yatırımların da önünü açılacak.

 
 

Işıklandırılmasıyla estetik bir görüntü oluşturan köprünün göründüğü Karamürsel, Dilovası, Körfez ve Gebze ilçeleri cazibe merkezi haline geldi.

 
 

İstanbul-İzmir Otoyol Projesi olarak anılan Gebze-Orhangazi-İzmir (İzmit Körfez Geçişi ve Bağlantı Yolları dahil) Otoyolu Projesi, en çok bölgede arazisi ve konutu olanların işine yarayacak.

 
 
 

Sosyal Medya'da Paylaş


Son Eklenenler

2021 Mart ayı kira zam oranı 03.03.2021

Kira artışını bugünden geçerli Mart ayı sonuna kadar mesken ve iş yerlerinde uyg...

5 soruda değerli konut vergisi 20.01.2021

İlk defa bu yıl ödenecek DKV hakkında en çok merak edilen 5 konuyu da sırasıyla ...

Kamu Bankalarından Tarihin en büyük kredi Paketi! 01.06.2020

Kamu bankaları, yeni bir kredi paketi açıkladı. Açıklanan yeni pakete göre, sıfı...

2019 Aralık kira zam oranı 03.12.2019

Aralık 2019 kira artış oranı açıklandı. Enflasyon kasımda yüzde 0,38 artarken, y...

2019 Kasım Kira artıs Oranı 05.11.2019

Kasım 2019 kira artış oranı açıklandı. Tüketici fiyat endeksi (TÜFE) aylık %2,00...

hazır emlak sitesi